Bolig

Sådan lever du mere økologisk i hverdagen

Dette indhold er sponsoreret

Der er måske mange, der har en fordom om, at det både kan være dyrt, besværligt og tidskrævende at leve økologisk. Men sådan behøver det slet ikke at være. Du kan sagtens få mere økologi ind i hverdagen uden at sprænge dit budget og bruge unødig tid. Det gavner både dig selv og miljøet, så hvorfor ikke prøve at lave bare en smule ændringer i dine vaner? I denne artikel har vi samlet tre gode råd til, hvordan du nemt kan leve lidt mere økologisk i hverdagen.

Madplan og måltidskasser

Hvis du ønsker at få mere økologi ind i hverdagen på den billigste måde, bør du overveje at begynde at lave madplaner. Hvis du planlægger din uge ud fra en simpel og økologisk madplan, kan du spare utrolig mange penge, fordi du kun handler én gang om ugen. På den måde undgår du alle de små indkøbsture, hvor der pludselig ryger ekstra og unødvendige ting ned i kurven, som risikerer at ende som madspild, fordi du ikke havde brug for det i første omgang. Et andet godt tip er at tilmelde dig en økologisk måltidskasse. Med en økologisk måltidskasse er du sikker på, at alt maden er 100 % økologisk, og du behøver ikke selv at researche på, hvilke råvarer og opskrifter der klassificeres som økologiske. Du sparer samtidig også besværet og tiden ved den ugentlige indkøbstur.

Spis mindre kød

Dette råd har du sandsynligvis hørt før, men hvis du ønsker at leve mere økologisk, bør du reducere dit kødforbrug. Vi danskere er et af de mest kødspisende folkefærd i hele verden, så vores personlige kødindtag har altså en effekt på CO2-udledningen. Det er slet ikke fordi, du behøver at droppe kødet fuldstændig. Hvis du blot starter med at plotte én eller to kødfrie dage ind i din ugentlige madplan, vil det allerede gøre en stor forskel. Indfør eventuelt én vegetarisk dag og én fiskedag i begyndelsen, og så kan du altid prøve at skære mere ned på længere sigt.

Undgå madspild

Både ugentlige madplaner og måltidskasser er tiltag, der reducerer madspild gevaldigt. Vi skal alle prøve at blive bedre til ikke at smide mad ud, fordi madspild belaster både klima og miljø. Det koster samtidig også mange penge, som sagtens kunne spares væk, fordi maden i princippet godt kunne være blevet spist. Sørg altid for at have en udførlig indkøbsliste, frys din mad ned, undgå at hoppe på de gode tilbud i supermarkedet og prøv at undgå at være sulten, når du handler ind. Dette er alle simple og nemme, men samtidig utrolig effektive, tips til at undgå madspild i hverdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *